måndag 23 mars 2009

Planera huset


Eftersom vi haft fritidshuset i 12 år så vet vi ganska väl hur vi använder det. Hudikhus Utö 40-88 passade bra till formen men inte alls inomhus. Vi behövde fler sovrum och det kan vara små för vi har aldrig använt sovrum till annat än att sova i. Så jag började rita på en skiss som vi kunde skicka till Hudikhus för att få bygglovsritningar.

Så det blev 3 små sovrum och vardagsrum och kök fick flytta ihop. Det där med öppen planlösning verkar frestande men vi hade öppen planlösning i det gamla huset och jag tycker inte att det är så kul alla gånger. Har man olika rum för kök och vardagsrum så kan man umgås på olika sätt. Sen tycker jag inte att det är så kul när man har middagsgäster och måste ställa sig och diska köket efter middagen för att annars får man sitta och titta på det hela kvällen. Hemma på Söder ser man inte in i köket från vardagsrummet och då kan jag städa köket efter att gästerna gått hem. Mycket bättre!

Sen var det tvättstuga/ groventre eller inte. Efter lite funderingar kom vi fram till att det blir ingen. Känner jag oss rätt så kommer det bli fullt med prylar och en massa smutsiga skor och kläder. Det känns inte så kul att gå in där och tvätta kläder. Så tvättmaskinen får bo i duschrummet/ WC:n.

Från början var vi inne på ett enplanshus med en gäststuga på tomten men när det blev en övervåning så kunde vi få in två gästrum däruppe så den tänkta gäststugan blir nog en snickarbod istället någon gång i framtiden. Det bästa av allt är ett stort allrum för dator, TV, leksaker och spel. Alla dessa regniga sommardagar när barnen har ockuperat vardagsrummet och skapat ett enda stort kaos.

Ett litet miljörum behövde vi också för nya sophämtningsregler i Norrtälje Det lyckades vi klämma in mellan två sovrum. I det rummet ska vi fokusera lite extra på ventilation.

På utsidan var det egentligen inte så mycket att tänka på det mesta handlade om att placera om fönster och välja panel. Hudikhus kommer i ganska små delar så det är lätt att flytta fönster hur som helst och få dom där man vill. Det enda viktiga var att vi måste ha ett tak över ytterdörren. Det är så många vinterdagar vi kommit ut till huset och dörren har inte gått att öppna för all snö och ännu värre när man vaknar en vintermorgon och dörren går inte att öppna för all snö som kommit under natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar