måndag 23 mars 2009

Brandkåren kommer


Så kom dagen när huset skulle brännas. 7 glada brandmän och 1 glad brandkvinna kom med alla sina saker
på torsdag förmiddag. Massor med saker och prylar lastades ur inklusive en stor grill. Lite förvånande men det är ju klart att det måste äta lunch någon gång.
För alla fönster skruvades gipsskivor och bränsledunkar bars in och elden började.

Det gick med en rasande fart att elden kom ut genom fönstret. Sen släktes den för att tändas igen. Jag vet inte hur många gånger dom tände på inte huset fick brinna ner helt.
Den här lilla bilen kan släcka bränder som dom vanligtvis har stora bilar för att släcka. Den har ett slags skum som är väldigt effektivt. Så nu börjar brandsläckning att bli miljövänlig.





































































Även max fick prova både hjälp och att spruta skum på elden. Det tyckte han var en riktig höjdare.
Så här stolt var han i en äkta brandhjälm efteråt.
Nu har elden tagit hela huset och det gick verkligen fort. Aldrig mer jag tänker sova i ett hus utan brandvarnare och brandsläckare.
Här är det fantastiska gänget som jobbat i flera timmar. Varenda en av dom var urtrevliga och hade en underbar humor. Men när det arbetade var det med en diciplin som jag aldrig sett maken till. Trots den hettan, röken och elden klarade sig min kaprifol som växte vid en vägg. Det var absolut inget annat än det som skulle brinna som brann. Helt otroligt.....
Läser ni det här så ska ni veta att alla vi som var där var djupt imponerade över er prestation. Lycka till i framtiden och med den nya brandbilen.
Madde och Max tog en vända i den härligt vita snön. Sån där snö som det bara finns på landet.
Så här såg det ut några dagar efter branden. Nu ska vi dit och rensa upp och plocka bort all plåt och metall. Sen kommer grävaren och schaktar bort all aska och förbereder för den nya grunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar